lunes, 4 de noviembre de 2019

EXPOSSICIÓ SOBRE SACANYET.

EXPOSSICIÓ SOBRE SACANYET.

Hui un dels grups ha fet una expossició sobre Sacanyet, un municipi de Castelló molt propet de Canals on es vol promoure un desenvolupament turístic.

A continuació escriuré algunes de les característiques que he pogut recopilar als meus apunts mentre les companyes anaven explicant el seu pla turístic.

A aquest territori hi ha 59 habitants entre 34 i 65 anys, el cultiu a Sacanyet és de secà i per al consum propi. Tenen fruits com per exemple les nous i arbres com les carrasques. Hi ha un microclima que fa que a l´hivern faça molt de fred i a l´estiu siga més agradable. En quan a rutes existeix la GR-10 Extrem, a més de les rutes micològiques per buscar bolets que hi ha a la Muntanya de la Bellida. A Sacanyet existeixen els pous de neu, i a la vegada s´assenyala que hi ha una escassa intervenció per part de les administracions públiques.

Fa anys hi va passar per ahi el moviment maqui per invaïr la Vall d´Aran. A la Cova de la Murciénaga es va veure resta de vida humana. En quan a festivitats es va comentar que es cel.lebren des de l´1 fins al 15 d´agost en honor a Sant Isidre. La gastronomia predomina sobretot per les calderes de carn i verdures i la mel de romer. Hi ha ramaderia caprina.

Miguel Gámiz Gámiz és l´actual alcalde de Sacanyet i pertany al PP. En quan a llocs per a allotjar-se, aquest municipi no gaudeix d´establiments, però sí altres localitats properes com Alcublas, Xèrica o Villar de l´Arquebisbe. Sacanyet té una pista de pàdel i un gran passeig, els quals les persones que habiten el municipi, solen freqüentar, a l´igual que els clubs de caça, les edificacions històriques de la Guerra Civil i els Centres de Salut.

Hi ha una falta d´organització, gestió i de personal, tampoc hi ha transport públic, però les famílies i els xicotets grups que van a fer turisme, consumeixen el turisme slow, és per això que un dels projectes és el d´incrementar el nombre de restaurants, revitalitzar els recursos existents, posar en valor la zona i oferir activitats on es visquen experiències, sobretot amb els sentits.


                                                     OPINIÓ PERSONAL

Personalment m´ha agradat molt la expossició, ha sigut clara, entretinguda i al final hem pogut gaudir de primera mà dels productes naturals del territori, ja que les nostres companyes havien portat de Sacanyet algunes plantes i productes com les armetlles, pomes per fer compotes, mel de romer i mermelada de mores perquè ho poguerem tastar a classe. Van complir un dels seus objectius en directe, que era el de tindre experiències a través dels sentits, i va ser molt bonic i lúdic perquè van apropar-nos un poquet la terra i, en la meua opinió, va ser un punt extra.

Miranda Gómez


Nevada a Sacanyet.

No hay comentarios:

Publicar un comentario