lunes, 4 de noviembre de 2019

EXPOSSICIÓ SOBRE MOYA.

EXPOSSICIÓ SOBRE MOYA.

Altre dels grups de classe ha fet una expossició sobre Moya, un xicotet poble de 138 habitants (78 homes i 62 dones) que es sitúa a Conca i que té molt amb el que centrar-se i aprendre.

A continuació escriuré algunes de les característiques que he pogut recopilar als meus apunts mentre les companyes anaven explicant el seu pla turístic.

A Moya predomina molt la ramaderia, i poden arribar perfectament als 20ºC o als 15ºC. Hi ha molta natura i història darrere. Al Neolític ja constava l´existència d´aquest poble, però se li va donar més importància a partir de l´Edat Mitjana, on es va aconseguir la Clau del Regne després d´haver ajudat a la Reina Isabel la Catòlica.

Una de les dades curioses que ens van comentar les nostres companyes va ser que en 2012 va arribar l´electricitat al castell per primera vegada, on dins d´ell hi ha vivendes per viure. Les festes com El Septenari, en honor a les 7 esglésies que hi ha a Moya i el Crist de la Caiguda són dues de les dates i activitats més importants a cel.lebrar.

Al sector primari es destaca l´agricultura, el càrcam i la camèlia, en el sector secundari es parla de la indústria, i en el terciari, els bars i cases rurals. El turisme a les esglésies del segle XIV, els castells, les excursions i les visites en família són les principals activitats a dur a terme mitjançant diversos projectes.

No hi ha ajuntament, encara que governa el PP. Es denomina d´un lloc amb encant, però amb projectes a dur a terme per tal de millorar l´estat de les carreteres, apropar els centres de salut i fomentar els espais per als events, ja que també es pateix de gelades i sequía i mentre acò ocòrre, es poden seguir fent activitats de gran interés turístic.

OPINIÓ PERSONAL

M´ha agradat molt la història que hi ha darrere de Moya, pense que les nostres companyes ho han sabut potenciar i fer-ho arribar molt bé d´una manera molt propera per tal de fer-te sentir part del lloc i a la vegada, orgullosa del patrimoni cultural que hi ha al territori.


Miranda Gómez

Castell de la Villa de Moya, el qual funciona com a hotel amb gran encant.

No hay comentarios:

Publicar un comentario