lunes, 4 de noviembre de 2019

EXPOSSICIÓ SOBRE TITAGUAS.

EXPOSSICIÓ SOBRE TITAGUAS.

El següent grup ens ha estat parlant sobre Titaguas, un municipi de 459 habitants que es sitúa al nord de la província de València, exactament a la comarca dels Serrans, com Aras de los Olmos, Tuéjar o Alpuente.

A continuació escriuré algunes de les característiques que he pogut recopilar als meus apunts mentre les companyes anaven explicant el seu pla turístic.

A Titaguas hi ha molts boscos, la vi i l´armetlla, els cereals, els tallers artesanals. els serveis de vehícles, les pastisseries, els polígons industrials i lubricants, el poliesportiu, les discoteques i els teatres són els sectors que més predominen, a l´igual que també hi ha deforestació, escasa cobertura i zones d´acampada.

El poble gaudeix de tindre molta vegetació, entre la flora hi ha matolls i pins, i entre la fauna destaquen les granotes, les àguiles, libèl.lules i cul.lebres entre altres en llocs com la Balsa de Loriguilla i la de Benaixeve.

El projecte ZEPA té com a objectiu protegir les aus, i al Pla Ezoint s´exploten les mines. En quan a festivitats estàn la Cooperativa de Santa Bàrbara, la ``Mojiganga´´, Titarock i La Nit Més Bonica de l´Any, on es fan figures amb ciris. També es fan destrals amb fulles seques per tal de cremar-ho tot en una foguera i purificar-se. Es formen colles de persones per a gaudir tot junts de les festes.

A Titaguas hi ha una mala combinació de transport, en canvi sí que hi ha bars i restaurants, però sols un lloc on allotjar-se, on caben 20 persones i l´edifici és del segle XVIII. En quan a gastronomia, les farinetes, les migues, l´olleta i la mona salada són lo més típic.

                                                    OPINIÓ PERSONAL

La expossició de les meues companyes ha estat bastant interessant. Destacaria d´aquest grup que ha fet diverses propostes de millora en quan al turisme, han creat una gran varietat d´activitats per poder dur a terme i la veritat és que això és un pun a favor. A més a més, m´ha agradat l´explicació de la nit més bonica del món, on els ciris il.luminen tota la població i queda molt adornada i bonica.


Miranda Gómez


Titaguas cel.lebrant la Nit Més Bonica del Món, on il.luminen amb ciris tot el poble.

No hay comentarios:

Publicar un comentario