lunes, 4 de noviembre de 2019

EXPOSSICIÓ SOBRE SONEJA.

EXPOSSICIÓ SOBRE SONEJA.

L´últim equip en expossar ha estat parlant de Soneja, un municipi de 1.500 habitants amb escassetat de joves que es sitúa a la comarca de l´Alt Palància (Castelló).

A continuació escriuré algunes de les característiques que he pogut recopilar als meus apunts mentre les companyes anaven explicant el seu pla turístic.

Soneja és un territori on predominen les olives i les armetlles als cultius de secà i la dacsa i les verdures als de regadiu. La indústria del guix i la restauració també són molt impotants, a la vegada que es remarca que fa anys hi havia molt ramaderia en quan a les fonts d´ingressos, però ara aquests els donen el serveis.

Existeix una Dehesa com a parc natural, on les garrofes i les sureres cobren gran protagonisme en la flora i els gripaus i les espècies protegides als centres d´interpretació predominen a la fauna. L´Aqüeducte de l´Arc data del segle XIV, en 1609 es va buidar la població a causa de l´expulsió dels moriscos.

En quan a serveis es vol adaptar el col.legi, ja que va patir l´enderrocament, també hi ha taxis gratuits per a poder anar al metge degut a la mala combinació de transports públics. El campanari de l´església de Sant Miquel Arcàngel és el més antic de la Comunitat Valenciana, i en quan a projectes està pensat fer una representació sobre la I Guerra Carlista, la I Fira Soneja Gastronòmica amb productes de la terra i una ruta per la Dehesa.

                                                       OPINIÓ PERSONAL

Aquesta expossició ha estat prou bé també, ja que s´han posat diversos expemples sobre la flora, la fauna i els projectes que tenen en ment dur a terme per tal d´atraure als turistes. L´activitat sobre la gastronomia m´ha semblat interessant, i la representació sobre la I Guerra Carlista pot ajudar a comprendre millor la història del territori.


Miranda Gómez

La Dehesa de Soneja.

No hay comentarios:

Publicar un comentario