martes, 22 de octubre de 2019

CLASSES DE TEATRE AL SALÓ D´ACTES.

CLASSES DE TEATRE AL SALÓ D´ACTES.

Va ser l´any passat quan gràcies al mòdul d´Animació Cultural que ens impartía Carles Monclús vam tindre la oportunitat de treballar el teatre dins de l´aula, concretament al saló d´actes del centre dues hores a la setmana.

Enguany continuem amb aquesta dinàmica, ja que a part de que està programada, va ser tot un èxit i tot l´alumnat vam quedar molt satisfets i satisfetes amb el resultat final d´aquesta proposta.

Aquest curs ja no tractem tant l´Animació Cultural, sino que s´enfoquem més en la perspectiva de
l´Animació Turística, i mitjançant una sèrie de dinàmiques grupals i activitats, poc a poc anem aprenent noves formes d´expressió i coneixements que per al dia de demà poden ser de gran utilitat.

Aquest any som 17 alumnes a classe, i cada setmana realitzem activitats per tal de passar una estona agradable, aprendre i assimilar nous conceptes sobre la matèria. Un dels jocs que hem arribat a fer últimament és posar-nos en rogle formant un cercle mentre que una persona es posa en mig d´aquest. Eixa persona ha de dir ``bombón-pivón´´ mentre mira als ulls o senyala a altra i aquesta segona, abans de que acabe de dir la paraula, l´ha d´interrompre diguent ``pivón´´. Si ho aconsegueix, la persona que està en mig del cercle deurà continuar intentant-ho amb altres persones, però pel contrari, si no ho aconsegueix, la persona que formava el rogle, s´intercanviarà el lloc i passarà a estar en mig.

Aquesta dinàmica la va proposar un dels nostres companys, i després d´haver-la realitzat varies vegades i haver-nos pegat unes rises, es va anar complicant cada vegada més, ja que poc a poc s´anaven afegint més factors que dificultàven el seguiment clar del joc. Un dels passos nous que es van fer va ser el ``kebab´´, on la persona que està en mig del cercle ha de senyalar a una persona, aquesta ha d´acaxar-se cap a baix i mentres, les persones que estàn als costats, han d´extendre els braços i s´han de moure de dalt a baix, o ``l´avió´´, on es segueix el mateix procés però en compte de que la persona que està en mig s´acatxe, aquesta haurà d´estar de peu, amb els braços cap avant com agafant un volant i les persones dels costats fent amb els braços com les ales dels avions.

Cada vegada anem afegint més coses, i la veritat és que gaudim i aprenem molt.

Miranda Gómez.

No hay comentarios:

Publicar un comentario